Geneesmiddelen

Wanneer u kiest voor de aanspraak 'Geneesmiddelen' krijgt u de keuze uit verschillende geneesmiddelen-overzichten. De overzichten zijn opgebouwd volgens het ATC-classificatiesysteem van 2004 van de World Health Organization (WHO).

Hulpmiddelen

Wanneer u kiest voor de aanspraak 'Hulpmiddelen' krijgt u de keuze uit verschillende hulpmiddelen-overzichten. Deze overzichten zijn opgebouwd volgens het Monitor-classificatiesysteem van het GIP.

Navigatie binnen de tabellen

In de tabellen kunt u door te klikken op de functionele, anatomische, therapeutische, farmacologische of chemische subgroep van uw keuze toegang krijgen tot de informatie op één niveau dieper. Bovenaan de tabel ziet u het zogenaamde 'kruimelpad'. In dit kruimelpad ziet u op welk niveau in de classificatie de gegevens worden getoond. Door op het gewenste niveau in het kruimelpad te klikken, gaat u weer een of meer niveau's in de classificatie omhoog. In het menu op de home-pagina en bovenaan de tabel, kunt u direct een ander eenheid of een ander overzicht kiezen.

Kopiëren van gegevens

De gegevens uit de GIPdatabank kunnen eenvoudig gekopieerd worden naar bijvoorbeeld Excel. Om gegevens te kopiëren selecteert u de tabel of een gedeelte van de tabel en kiest u vervolgens CTRL + C of klikt u met uw rechtermuisknop en selecteert u 'kopiëren'. U kunt nu met CTRL + V of de functie 'plakken' uw selectie in een nieuw document plakken.